Moje zamiłowanie do kaszy jaglanej chyba nigdy nie minie a na pewno nie prędko. Jak mogliście się przekonać w poprzednim poście, z jaglanej można zrobić naprawdę wiele. Tym razem postawiłam na coś słodkiego, bo czasami są dni, kiedy nie masz na nic innego ochoty, jak tylko na cukier, cukier i jeszcze raz cukier :) Jednak te w słodyczach, czekoladach i innych ograniczam jak tylko się da dlatego trzeba korzystać z innych przepisów, które zastępują idealne czekolady i batoniki. 


Jeżeli lubicie budyń, kisiel i musy wszelkiego rodzaju to ten będzie dla Was idealny. Jestem o tym przekonana! Tak było u nas w domu. Całość można przygotować w zaledwie 30 minut, więc na pewno wytrzymacie chęć na zjedzenie czegoś słodkiego. Do wykonania musu potrzeba zaledwie trzech produktów. 

Potrzebujesz
Mleko
Szklankę kaszy jaglanej
brzoskwinie

Kaszę jaglaną gotujemy w mleku. Jeżeli nie lubisz i wydaje Ci się, że ugotowanie jej w mleku nie jest dla Ciebie odpowiednie, to możesz ugotować ją w wodzie a trochę mleka dodać już po odcedzeniu kaszy. Kaszę należy ugotować na miękko, wtedy lepiej się będzie ją przecierało. W czasie kiedy gotujemy kaszę, do blendera wrzucamy brzoskwinie i robimy z nich gładką masę. Po ugotowaniu kaszy, wrzucamy ją do przetartych brzoskwiń i blendujemy na gładką masę. Można użyć brzoskwiń w puszcze i dodać trochę soku, smak będzie wtedy bardziej aromatyczny. 




Lekkie desery bez piekarnika vol 2